HTML

Utolsó kommentek

  • Anita&Roy: @London calling: Szia London calling! Köszönöm szépen a hozzászólást! Nekünk már megvan a szállásunk, amiben egy nagyon kedves kinn élő ismerősünk segített, de örülök, hogy ezt megemlítetted, mert... (2013.04.03. 20:48) Külföldre utazás
  • London calling: Kedves Anita, Igazan alapos munkat vegeztel es nagyon hasznos informaciokat gyujtottel ossze. En magam is nagy allatbarat vagyok es nagyon szeretnek egy kutyust, do ovatossagra intenek minden magy... (2013.04.03. 18:17) Külföldre utazás
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Anita&Roy: @London calling: Szia London calling! Köszönöm szépen a hozzászólást! Nekünk már megvan a szállá... (2013.04.03. 20:48) Külföldre utazás

Helyzetjelentés :)

2013.03.31. 20:02 Anita&Roy

Sziasztok!

Ismét jelentkezem. Ma két bejegyzést is megosztok veletek.  Először egy gyors helyzetjelentéssel indítanék, hogy állunk a tanfolyamon tanultakkal, aztán belevágnék egy olyan témába, ami sokak számára fontos lehet, ez pedig a külföldre utazás.

Akkor a tanfolyami dolgok:

 Roy nagyon fogékony mindenféle új dologra és szuperül haladunk jóformán mindennel. A tanfolyamon tanult 5 szabályt remekül tudjuk alkalmazni minden helyzetben; úgy érzem, Roy figyel és szépen reagál a jelzéseimre és én is egyre jobban észreveszem, ha valami turpisságra készül így az adott sunnyogás kezdetén éppen megfelelő időben tudok büntetni. Ha már a büntetésről van szó: azt is észrevettem, hogy egyre kisebb büntetésekre is szépen reagál; legtöbbször elég épphogy megemelnem a hangom vagy ránéznem az „Ugye ezt most nem fogod megcsinálni?!” tekintettel és egyszeriben kifordul az adott szituációból.

A feladatokkal (pórázon sétálás, ültetés, fektetés stb.) is igyekszünk. Sokféle helyen, időben és ingerkörnyezetben igyekszem próbára tenni Roy-t, aki szerintem még élvezi is, hogy nem nagyon tudok vele kibabrálni, mert legtöbbször szépen megcsinálja, amit kérek. 

580760_493122567415624_1263121011_n.jpg                                             /Helybenmaradást gyakorlunk :) / 

Eljutottunk addig is, hogy ha meglát egy másik kutyát az utcán, akkor is kérdőn rámnéz, hogy odamehet-e és csak akkor rohanja le, ha engedélyt kap rá („Mehetsz”-et).

A tanfolyamra járó többi gazdi és kutyus is szépen halad, amit nagy öröm figyelemmel kísérni a mi fejlődésünkön felül, hiszen látom azt, hogy a bajosabb kutyusok (Roy szerintem viszonylag könnyen nevelhető kutyának számít) is nagyon ügyesek és náluk is kitűnően működnek az elvek, amiket a suli követ. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Roy

A bejegyzés trackback címe:

https://alfakutyaiskolaujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr355185638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása